Esborrem el feixisme dels nostres Barris


Esborrem el feixisme dels nostres Barris

Des del nucli d’Unitat Contra el feixisme i el Racisme (UCFR) del districte de Sant Martí a Barcelona, valorem positivament tot el treball que s’ha fet fins ara per parar els peus als feixistes que sembren l’odi.

L’èxit més gran, el vam aconseguir abans de l’estiu, el 5 de maig, amb la manifestació veïnal que va aplegar a més de 1.000 persones, mostrant una resposta contundent, pacífica, unitària i veïnal contra l’amenaça feixista i racista que representa el Casal Tramuntana.

L’èxit de la manifestació respon a tota la feina de difusió i debat per desemmascarar la veritable naturalesa feixista i racista del Casal Tramuntana, un casal feixista que s’inspira en la italiana Casa Pound. Gràcies a la pressió mobilitzadora, vam aconseguir que els les autoritats del districte enviessin als llogaters una ordre de cessament d’activitats. Tot plegat és una victòria per a totes les persones que ens oposem a les idees racistes, homòfobes i feixistes. Tanmateix l’amenaça del feixisme no ha desaparegut.

En un context econòmic i social marcat per la crisi i una situació social dramàtica per a cada cop més capes de la població, el creixement de les idees que culpen a les persones més febles dels problemes socials de la majoria, seguirà essent una amenaça.

En aquest sentit, malgrat que qualsevol activitat està prohibida al Casal Tramuntana, des d’UCFR no hem deixat de denunciar les activitats que d’amagat s’han seguit fent durant l’estiu.
Veiem amb preocupació l’augment de pintades racistes i feixistes que han aparegut tant al Clot- Camp de l’Arpa com al barri de la Sagrada Família. Aquestes pintades també han estat rebudes amb preocupació per les veïnes i veïns del barri de la Sagrada Família, per això creiem que cal una acció coordinada entre els barris per tancar definitivament el Casal Tramuntana.

Malgrat el compromís adquirit per les autoritats del districte d’esborrar la simbologia feixista de les parets dels nostre barris, constatem que aquesta promesa s’ha incomplert.

Per això engeguem una campanya, oberta a la participació de tothom, per netejar el nostre barri de les pintades feixistes del Casal Tramuntana. Volem promoure un cop més la mobilització veïnal com a arma per defensar els drets de totes i tots. El que pretenem és, entre d’altres activitats, esborrar literalment les pintades feixistes que tenyeixen el barri d’odi. “Esborrem el feixisme dels nostres barris”.

UCFR – Sant Martí

Deixa un comentari